Sosiale medier

Slik lykkes du med en strategi for videomarkedsføring i sosiale medier

Lagt ut
1.7.2022

Mange bedrifter undervurderer nytten av videomarkedsføring. Undersøkelser viser imidlertid at vi bruker stadig mer tid på å se på videoer på nett, og sosiale medier er en viktig kanal for videotitting. 

Av den grunn bør flere bedrifter lage en gunstig strategi for videomarkedsføring. Gjør du det, kan du potensielt nå ut til målgruppen din på en engasjerende og kreativ måte!

Her deler vi noen tips for hvordan du lykkes med strategien din.

1. Ha et tydelig mål for videomarkedsføringen

Det aller første du bør gjøre, er å sette mål for hva du ønsker å oppnå med videomarkedsføring i sosiale medier. Ønsker du å øke bevisstheten rundt merkevaren, informere eller oppnå økte salg?

Tenk også over hvilket område i kundens kjøpsreise du ønsker å lage videoinnhold for. Skal innholdet lages for potensielle kunder i starten av kjøpsreisen, eller for kunder som allerede har utført et kjøp? Mulighetene er mange. 

Straks du har en klar målsetning, vil det bli enklere å produsere innhold som har den effekten du ønsker.

2. Fokuser på de plattformene målgruppen bruker

Når du skal lage en strategi for videomarkedsføring i sosiale medier, er det også viktig å avgjøre hvilke kanaler markedsføringen skal foregå i. Her er noen av mulighetene dine:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn
  • TikTok

I de ulike kanalene finnes det ulike muligheter for videodeling når det gjelder format, og du kan nå ut til vidt forskjellige målgrupper på plattformene. Ønsker du for eksempel å nå ut til bedrifter, kan LinkedIn være et bra valg.

3. Velg en retning for videoinnholdet ditt

Videomarkedsføring blir klart best når innholdet har en klar og tydelig retning. I strategien din bør du derfor avgjøre hva slags videoinnhold som skal lages. Skal det være videointervjuer eller kundeerfaringer? Eller kanskje underholdende og lærerike videoer?

Målgruppen vil som regel sette pris på innhold som skildrer produktene eller tjenestene de er interessert i. Hvordan virker produktene, for eksempel? En forklaringsvideo kan bidra til at noen velger å kjøpe produktet.

4. God innholdsplanlegging er viktig

I en strategi for videomarkedsføring er det også viktig å planlegge produksjonsprosessen nøye. Du bør blant annet tenke over hva slags utstyr som trengs for å spille inn videoer (for eksempel kamera, lys, lyd…), og kanskje til og med skrive et manus.

Lag gjerne et storyboard, slik at du kan planlegge innholdet nøye fra start til slutt. Du må også finne ut hvem som skal delta i filmene og hvor filmene skal spilles inn. 

5. Plan for redigering

En video får som regel et langt proffere uttrykk straks den har blitt redigert. Redigeringsprosessen vil blant annet kunne innebære at filmen klippes og at det legges på musikk. 

Under redigeringsprosessen kan det også legges på filtre, undertekst eller utføres endringer på kontraster og farger. I strategien din bør det tydeliggjøres hvem som skal ha ansvar for redigering, og hvordan prosessen skal foregå.

6. Planlegg datoer og tidspunkter for deling

En god strategi for videomarkedsføring i sosiale medier vil også ha en tidsplan. Når skal de ulike videoene deles, både når det gjelder dato og klokkeslett? Finn også ut hvor ofte videoinnhold skal deles, enten det er daglig eller ukentlig.

7. Markedsfør videoene bredt

Det er ikke slik at en video du har laget kun kan deles på én sosiale medier plattform. Del den gjerne i flere kanaler, slik at du får markedsført innholdet så bredt som mulig.

Du kan for eksempel dele mange av de samme videoene på både Facebook, Instagram, LinkedIn og YouTube, for å nevne noen få.

8. Analyser resultatene

Et annet viktig element i en strategi for videomarkedsføring, er å planlegge hva slags analyseverktøy du skal bruke, og hvor ofte. 

Ved hjelp av analyseverktøy kan du enkelt få oversikt over hvor stort engasjement de ulike videoene skaper. På den måten kan du lettere se hva som fungerer bra, og hva som fungerer mindre bra. Da kan du også gjøre justeringer ved behov.

Dersom én video har generert mange flere likes og kommentarer enn en annen, kan dette tyde på at førstnevnte video er mer engasjerende for målgruppen din.

Les mer: Instagram algoritmen i 2022


Motta hjelp med din videomarkedsføringsstrategi

Vi i Ecommercemarketing.no har utviklet unike og effektive strategier innen markedsføring for nettbutikker.

Vi hjelper gjerne bedriften din med å utvikle en strategi for produksjon av video. Vårt mål er å sørge for at nettbutikken din appellerer best mulig for målgruppen, og dette er noe du kan oppnå gjennom god videomarkedsføring.

Les mer: Innholdsproduksjon (bilder og video)

Ta gjerne kontakt med oss i dag, dersom du har noen spørsmål!

Du liker kanskje også

Møt personene

Kristoffer Johnsrud
Alexander Naglestad
Ludvig Støre

La oss ta en kaffe!

Vi tar gjerne en prat for å se hvordan vi kan hjelpe deg.